📌ESPAI: Gestionant en família els trastorns de conducta en adolescents i joves adoptats/des

Fer-se preguntes sobre els orígens és un procés de construcció d’identitat natural a totes les persones. En les persones adoptades, sorgeixen a més algunes qüestions més complexes. De vegades el buit que deixa aquest interrogant es converteix en una necessitat imperiosa de cercar una resposta definitiva, de buscar els propis orígens.

  • Volem que torni a ser el nen/a d’abans!
  •  Vull que ens faci cas!
  • Com controlo el meu fill-a?
  • De qui és la culpa?
Aquestes i altres preguntes es desmuntaran en una sessió que ajudarà els assistents a mirar amb uns altres ulls les situacions problemàtiques i a gestionar-les en família.
Inscripcions: https://bit.ly/ESPAI_AfneIma 
S’ha de complimentar una inscripció per assistent.

ALFONSO NAVARRO MURCIA
Psicoterapeuta humanista especialitzat en adolescents i famílies

“Vaig néixer i vaig créixer a Alacant. Pertanyo a una família on el coneixement i la medicina han estat sempre els eixos centrals de les converses i de la meva educació. He vist els meus pares amb un llibre a la mà des que tinc memòria i sempre he pogut apreciar com els seus valors ètics regien les seves decisions professionals.
Des de petit ens han inclòs a la meva germana i a mi en les converses que tenien sobre dilemes i sobre pacients, parlant sempre des de la perspectiva de la responsabilitat i del benestar per sobre del benefici propi. Amb aquest model vaig créixer i gràcies a aquest model vaig trobar la meva vocació en el que per a mi combina totes dues coses, coneixement i salut: la salut mental.
Vaig estudiar en la universitat d’Elx, com a única alternativa ateses les circumstàncies, on es feia molt poc èmfasi en les disciplines clíniques i on no va arribar mai a enamorar-me aquesta professió com ho va fer anys després. Pensant que era l’única alternativa, vaig intentar entrar en el model PIR (psicòleg general sanitari) i gràcies a aquest fracàs, vaig trobar el que seria el meu camí en la psicoteràpia.
Vaig començar a treballar com a monitor en un centre d’adolescents amb dificultats i, ja des de les primeres setmanes, vaig poder veure com ajudar les famílies perquè s’uneixin de nou i recuperin els seus vincles, així com ajudar els adolescents a trobar el seu futur genera una recompensa emocional que encara no he trobat en res més. Des d’aquest moment vaig començar a posar tots els meus esforços a aconseguir que el meu coneixement augmentés per a dedicar-lo a aquesta àrea i les famílies a les quals podia ajudar. Per això vaig realitzar el màster en Anàlisi Transaccional del Centre Eric Berne.
Vaig avançar dins del meu camí professional i he aconseguit arribar a un cert grau d’especialització gràcies a la dedicació i a l’aprenentatge. Amb les brúixoles que em van donar a casa i amb la meva passió per la psicologia continuo creixent i guanyant en experiència.”