TROBADES

CINC CÈNTIMS SOBRE LES TROBADES

XVI TROBADA
Lloc: Casa de colònies “La Conreria” a Tiana.
Data: 27 de novembre de 2011

XV TROBADA
Lloc: Can Julià (Sant Esteve Sesrovires)
Data: 19 de juny de 2011

XIV  TROBADA
Lloc:  Vilanova i la Geltrú
Data:  30  de gener de 2010

Aquesta trobada va coincidir amb la reunió de l’Assemblea General Ordinària. També es va preparar una exposició fotogràfica d’Etiòpia.

XIII TROBADA
Lloc:  Gualba
Data:  6 de juny de 2009

Les families van gaudir de la natura del parc natural de Gualba,  fent pícnic a les instal·lacions del  parc. Es va passar un power-point a les famílies explicant el funcionament i els nous esdeveniments del centre, així com la posada en marxa dels tallers.

XII TROBADA
Lloc: La Conreria (Tiana, Barcelonès)
Data: 23 de novembre de 2008

La dotzena trobada va ser una trobada nombrosa i especial ja que vam donar a conèixer als assistents imatges i una pel·lícula de la posada en funcionament del centre de Kombolcha per als nens i les nenes desemparats i amb discapacitat auditiva, que va obrir les portes el dia 12 de setembre del 2008, a l’inici del nou curs escolar. A part dels tradicionals jocs per als més menuts i de l’organització de partits de futbol, hi va haver  l’actuació d’un mag amb un gran èxit d’assistència.

XI TROBADA
Lloc: La Conreria (Tiana, Barcelonès)
Data:  1 de juny de 2008

Tot i ser un dia plujós, i malgrat no poder gaudir de les activitats exteriors del recinte, els nens i nenes van fer tallers i activitats interiors, així com classes de ball acompanyades per dues ballarines etíops.

X TROBADA
Lloc: La Conreria (La Conreria, Barcelonès)
Data: 25 de novembre de 2007

La desena trobada va suposar un punt d’inflexió tant pel que fa a nombre de participants (més de quatre-cents) com al programa d’activitats. A part dels tradicionals jocs per als més menuts i de l’organització de partits de futbol, es va donar a conèixer als assistents l’estat de les obres mitjançant una presentació fotogràfica i una pel·lícula sobre la col·laboració de la Fundación Widex pel que fa al diagnòstic dels infants de l’escola per a discapacitats auditius.

IX TROBADA
Lloc: Can Mundet (Vidreres, La Selva)
Data: 17 de juny de 2007

Tot i no gaudir d’un dia especialment estiuenc, més de dues-centes persones vam poder tenir un dia de retrobament i de compartir experiències; va ser una bona ocasió per donar a conèixer els primers passos de la construcció del centre de Kombolcha.

VIII TROBADA A CASTELLTERÇOL
Lloc: Mas Badó, a Castellterçol (Vallès Oriental)
Data: 29 d’octubre de 2006

Després de la bona experiència de l’any passat per aquestes dates, tornem a la mateixa casa per celebrar aquesta vuitena trobada, on ens hem aplegat unes dues-centes cinquanta persones.
Els tradicionals inflables i un espai prou ample per jugar a pilota han fet les delícies del més petits i dels no tan petits, que cada vegada amb més alegria omplen les nostres trobades, i ja en són vuit… Els grans hem compartit com de costum les nostres experiències i amb el reencontre hem pogut recordar les moltes i intenses estones que hem compartit junts, tant a la mateixa Etiòpia com a casa nostra. Aquesta vegada ens han vingut a veure també un grup de famílies que tot just estan en els inicis dels tràmits d’adopció, però que volien conèixer de prop aquesta realitat, a manera de primer contacte; esperem que quan el seu desig es faci realitat el puguin compartir amb nosaltres.

VII TROBADA A CANYELLES
Lloc: Casa de Colònies El Pinar, a Canyelles (Garraf)
Data: 18 de juny de 2006

Aquesta vegada hem estat prop de quatre-centes les persones reunides en aquest lloc del Garraf. Un temps agradable i estiuenc ens van acompanyar enmig de l’acostumada paradeta amb els productes a benefici d’AFNE: la nova col·lecció de samarretes, buffs, unes carteres de qualitat amb els colors de la bandera etíop, contes… La piscina va ser un dels punts neuràlgics amb una animació constant al llarg de tota la jornada.
La posada en marxa de les obres de l’orfenat a Kombolcha, els canvis en la normativa d’adopció a Etiòpia i les demandes per la igualtat de drets per als infants adoptats van ser els eixos de moltes converses, a més de l’alegria tradicional per poder compartir el dia tots plegats.

VI TROBADA A CASTELLTERÇOL
Lloc: Mas Badó, a Castellterçol (Vallès Oriental)
Data: 5 de novembre de 2005

Més de dos centenars de persones ens vam aplegar en un espai acollidor i vam gaudir de l’animador de mainada Àngel Daban fent danses i cantant, així com d’un gran inflable que va fer les delícies dels més petits. En un ambient relaxat ens vam retrobar aquells amb qui ja havíem compartit experiències en anterior trobades i també noves famílies amb la il·lusió de qui comença el camí. Les trobades ja comencen a ser tot un clàssic d’AFNE, junt amb l’impuls del projecte d’orfenat, les darreres novetats del qual s’hi van presentar.

V TROBADA A SANT ESTEVE DE PALAUTORDERA
Lloc: Granja-escola Castell de Fluvià, a Sant Esteve de Palautordera
Data: 4 de juny de 2005

Unes dues-centes setanta persones ens vam trobar al castell de Fluvià,, un marc bonic i espaiós que ens va permetre sentir-nos còmodes. Un cop travessada la taula d’acollida, el “xiringuito solidari” era el lloc adequat per a trobar una gran varietat de productes, des dels articles de sempre fins a la nova tongada de samarretes de tots colors i mides i, per primera vegada, quadres i tot!
Una casa acollidora i espaiosa, piscines, prats, espais amb animals, àrees de joc… tot plegat ens va fer passar un dia molt agradable d’intercanvi d’experiències i de retrobament: en definitiva, un gran dia per estrènyer encara més els lligams que ens uneixen i amb la il·lusió del nou orfenat present en tots i totes…

IV TROBADA A BARCELONA
Lloc: Escola de Futbol Meiland, a Barcelona
Data: 21 de novembre de 2004

Gairebé tres-centes persones ens vam aplegar a les instal·lacions d’aquest centre esportiu, cedit amablement per una de les famílies membres d’AFNE. Al larg del matí hi va haver de tot: taller de trenes africanes per a tothom qui ho desitgés, a càrrec d’un grup de senegalesos, que va fer les delícies de petites i no tan petites; atraccions infantils on es podia jugar lliurement i un espai per xerrar i seguir aprofundint els nostres lligams, i això que cada vegada és més gran el nombre d’infants. Després del dinar, un taller de música amb bongos i una bona estona de lleure. Al llarg de tota la jornada, es van poder adquirir un nombre creixent de productes (xampú, sucs, penjolls, bolígrafs…) i la recent estrenada loteria a benefici de l’associació.

III TROBADA AL BAGES
Lloc: Casa de Colònies, a Castellnou de Bages
Data: 6 de juny de 2004

El nombre de participants segueix en augment, altra vegada més de dues-centes persones entre nens i adults. Rebuts per un esmorzar lleuger per a tots els gustos, es va oferir una altra novetat de l’associació: la venda de samarretes i bolígrafs “disseny AFNE”. Una bona remullada a la piscina, animada per un taller de figures amb globus inflables, va amenitzar un assolellat i calorós matí d’estiu. Sota l’ombra agradable d’uns arbres (no gaires, és cert), vam dinar plegats coneixent cada vegada més gent nova i veient com els nens i nenes es van fent grans. La calor no va impedir que aquests darrers juguessin a pilota o fessin entremaliadures pel bosc.

II TROBADA AL MARESME
Lloc: Can Bosch, a Sant Iscle de Vallalta (Barcelona)
Data: 14 de desembre de 2003

Més de dues-centes persones ens vam trobar, animats per la volada que estava començant a prendre l’associació. El matí va anar a càrrec del grup d’animació Cap i Cua, que amb pallassos i cançons van fer les delícies dels petitons i dels més grandets, fent participar tothom. Després d’un dinar casolà, ens vam dividir entre el grup dels més inquiets jugant a pilota i a fer descobertes, i el grup més tranquil fent-la petar. La veritat és que per ser un dia gairebé d’hivern, vam gaudir d’un temps primaveral a l’aire lliure.

I TROBADA A LA GARROTXA
Lloc: Mas Coll de Dalt, a Sant Feliu de Pallerols, Olot (Girona)
Data: 28 de juny de 2003

Va ser la primera de les trobades, quan AFNE encara no estava formalment constituïda, i ja ens hi vam aplegar una bona colla de famílies desitjoses de començar a compartir experiències. En total vàrem ser més de setanta persones, i ens vàrem haver d’apretar en una casa de només cinquanta places, i és que encara no érem conscients del tot que aniríem creixent en el futur. Un dia agradable amb temps assolellat que va permetre gaudir de la piscina.