📚 Arrenca el curs 2022-23 a MUKETURI

Després d’un estiu intens amb campament de voluntaris scout per als exalumnes més grans del centre, amb celebració de l’any nou amb obres de teatre, i d’una mica de descans, Muketuri va reprendre la seva activitat habitual.

Al setembre es va obrir la inscripció per al nou curs. Muketuri s’ha convertit en un centre de referència pel que fa a l’escolarització de nens i nens de 3 a 6 anys (educació infantil), els hàbits alimentaris i la salut dels menors en tota la regió.

Com ja ha passat els darrers cursos, la demanda supera l’oferta i la coordinació i la direcció del centre fan un sorteig per a les noves admissions. La majoria de places s’ocupen amb els alumnes que continuen el segon i tercer curs i germans i germanes.

Després del sorteig, les professores van fer el registre oficial a mitjan de setembre. El curs, finalment, va començar després de la festivitat de Meskel.

Aquest any assistiran al centre 123 nens i nenes de primer (4 anys), 130 de segon (5 anys) i 116 de tercer (5-6 anys). Rebran classes de les mestres que es van formant en anglès i mètodes pedagògics més moderns, rebran alimentació de l’hort que autoabasteix el centre i passaran revisions mèdiques periòdiques.

La millora de la nutrició ha estat clau per millorar la salut i, com a conseqüència, que els nens i nenes siguin més feliços i aprenguin millor!

El centre se subvenciona amb donatius, entre d’altres, l’aportació econòmica trimestral de la nostra associació (amb donatius d’empreses i particulars relacionats amb AFNE) i les famílies paguen 150 birr al mes, uns 3 euros. Les que no poden pagar, contribueixen fent tasques comunes del centre: a l’hort, cuidant els animals, amb neteja i manteniment…

El projecte sense els socis i sòcies d’AFNE no seria possible. Mil gràcies per la vostra contribució!

Us desitgem a tots un bon curs! Anirem informant de tot el que hi passa.