📌ESPAI: Mediació familiar en la recerca d’orígens

Fer-se preguntes sobre els orígens és un procés de construcció d’identitat natural en totes les persones.

En les persones adoptades, sorgeixen a més algunes qüestions més complexes. De vegades, el buit que deixa aquest interrogant es converteix en una necessitat imperiosa de buscar una resposta definitiva, de buscar els propis orígens.

 

Durant aquesta exposició s’abordaran algunes d’aquestes qüestions, i s’oferiran alternatives sobre com s’ha de començar la recerca d’orígens, com fer-la, quin és el moment adequat, amb qui pot assessorar-se una persona adoptada per a emprendre aquest ‘viatge’. Parlarem també de què fer quan ja s’ha començat un contacte amb la família de manera informal, quins riscos pot haver-hi i com prevenir-los. Exposarem algunes experiències de països diferents, com Etiòpia, on existeixen algunes particularitats en aquest contacte.

Es resumirà, en definitiva, el procés de mediació familiar per a la cerca d’orígens, on puguin quedar clares les etapes per les quals s’ ha de passar,mitjançant les preguntes, les experiències dels assistents i la tertúlia que generarà aquesta ponència.

S’ha de complimentar una inscripció per assistent.

JAIME LEDESMA DEL BUSTO

Des de l’inici de la seva trajectòria professional ha enfocat la seva línia de treball cap a la infància i la família, particularment al món de l’adopció i l’acolliment. Ha col·laborat professionalment amb diferents entitats relacionades amb adopció i infància. És membre actiu de La VOZ de los Adoptados des de la seva fundació a Espanya. Actualment, és director de madOp (mediación, postadopción y psicopedagogía) i docent en diferents postgraus i màsters professionals en Universitats de Madrid i Barcelona. Compagina les seves activitats professionals de madOp amb el treball com a mediador familiar en un CAEF (Centro de Atención y Encuentro Familiar) de la Comunitat de Madrid. Participa com a ponent en Congressos, Jornades i cursos socials, familiars i educatius. També és formador de tècnics de diferents Comunitats Autònomes. Entre les seves publicacions destaquen alguns articles i llibres com: ‘Mediación Familiar en Búsqueda de Orígenes; el encuentro con mi espejo biológico’’. Ed: Grupo5. Madrid, 2012. O guies en les quals col·labora com a coautor, com a ‘Manual de recomendaciones para la búsqueda de orígenes’ CORA. 2019Psicopedagogo, Educador Especial y Mediador Familiar.