[Etiòpia en positiu]: CÀPSULES D’AMHÀRIC

Comencem una nova activitat!

Voleu aprendre algunes paraules i expressions de l’amhàric?
Des d’AFNE posem en marxa una activitat que forma part del projecte “Etiòpia en positiu”: la publicació de píndoles d’amhàric que us ajudaran a familiaritzar-vos amb algunes paraules i expressions d’aquesta llengua etíop.

Per què fem les càpsules?

La llengua és sens dubte un dels elements culturals més importants que caracteritza un país.
Molts infants adoptats a Etiòpia arriben sense parlar la seva primera llengua o sense recordar-la atesa la seva tendra edat; però també és cert que a partir dels tres anys, els nois i noies adoptats tenen records de la llengua en què van aprendre a parlar, i mantenir-hi un cert contacte els ajuda a establir lligams amb els seus orígens. A l’associació rebem peticions sobre on es pot estudiar o peticions sobre docents per fer classes particulars d’aquesta llengua oficial a Etiòpia.
La proposta és una nova fórmula o modalitat virtual de conèixer i aprendre (o consolidar) els coneixements bàsics de l’amhàric. 

En què consisteix?
L’activitat consisteix en la publicació a la web d’uns vídeos breus que permeten aprendre vocabulari i expressions bàsiques de l’amhàric.
Els nombres, els colors, la família, anar a un restaurant… són continguts que anirem exposant de manera molt clara en aquestes càpsules.
Ens hi ajudarà la Weinishet , una jove d’origen etíop que viu a Catalunya fa uns anys. Amb ella aprendrem el significat i la pronúncia de lèxic i frases en amhàric.

Us convidem a veure les primeres càpsules:

Els nombres de l’1 al 10 

Els colors en amhàric

Ens encantarà llegir els vostres comentaris i suggeriments!