Tallers de Postadopció amb la Nerea Larumbe

Els tallers “Formació i acompanyament en la postadopció i l’acollida familiar” realitzats conjuntament amb IMA (Amics dels Infants del Marroc) i guiats per la psicòloga i experta en traumateràpia infantil sistèmica Nerea Larumbe han acabat. Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat i han pogut enriquir-se amb els temes diversos sobre adopció i postadopció que s’han tractat. Com cada any, tenen molt èxit i molt bones crítiques. Us deixem la valoració de l’Anna Masllorens, una participant dels tallers:

«Fa 13 anys vam arribar d’Etiòpia amb la Tigist i el Jonan. Ara els nostres fills tenen 14 anys i estem en una etapa apassionant però també plena de dubtes. És per això que vam decidir apuntar-nos al taller que organitzaven AFNE i IMA sobre adopció, escola i adolescència. Els tallers estaven conduïts per Nerea Larumbe i es feien en diverses sessions entre el 14 de gener i el 12 de març. Al llarg d’alguns divendres i dissabtes, una dotzena de famílies vam poder formar-nos i compartir les nostres experiències en aspectes com la regulació emocional, el paper de l’escola i l’etapa adolescent dels infants i joves adoptats. Hem treballat alguns continguts teòrics, com l’aferrament segur o insegur, les etapes de desenvolupament i aprenentatge o el funcionament el cervell adolescent.

També hem vist aspectes més concrets i pràctics com què fer davant de possibles mentides o furts, com entomar aspectes com els deures escolars o què fer davant de determinades actituds racistes que poden patir els nostres fills i filles. Finalment, hi ha hagut també molts moments en què hem compartit experiències familiars que ens han enfortit i ens han permès veure algunes situacions des de diferents punts de vista. Agraeixo molt tots els materials que ens ha facilitat la Nerea i em quedaria amb una idea que personalment m’ha ajudat a entendre el punt on ens trobem ara a casa nostra: “durant l’etapa de l’adolescència el gran canvi no és hormonal sinó cerebral“.»

Anna Masllorens Ferré