Espai AFNE: “La importància de la figura de les dones referents en els menors adoptats”

El proper DISSABTE 22 de GENER a les 11:30h, us convidem a un nou Espai AFNE per reflexionar sobre el racisme i els referents dels menors, adolescents i joves adoptats.

L’activitat es farà a la Casa Elizalde de Barcelona (Carrer València, 302) i també es podrà seguir en línia. És una xerrada gratuïta, que es farà en català perquè és una activitat que forma part d’un projecte subvencionat per l’ICAA (Institut Català de
l’Acolliment i de l’Adopció).

Cal inscripció prèvia: https://bit.ly/EspaiReferentsAfne

La xerrada la farà l’artista Montserrat Anguiano. Es tracta d’un recorregut per l’existència de 30 feminitats negres per generar una reflexió sobre la influència d’aquestes dones en la història. Volem donar a conèixer aquests referents tan potents i necessaris, sobretot, perquè serveixin de referents per a les persones adoptades.

Us hi esperem!


Montserrat Anguiano és una artista afro-catalana, activa des del 2015, que s’expressa amb diverses disciplines artístiques com la performance visual i plàstica, la poesia i la pintura. El seu art té un marcat caràcter activista, feminista i antiracista. El seu tema és la dona, la dona afrodescendent. Anguiano defensa l’empoderament femení a través de l’art, treballant i investigant les referents imprescindibles de la comunitat negra, a vegades invisibilitzades. En l’actualitat està preparant el seu primer llibre de poemes sobre la sensualitat i la feminitat dels cossos, l’amor fingit, tangible i imaginari. Treballa sobre la pintura mural tant en espais públics com privats i el bodyart com a forma d’expressió artística, sent el cos el llenç perfecte per a dotar de dinamisme el que és estàtic.

Us convidem a explorar una mica més tot el món que envolta aquesta artista: https://instagram.com/montserratanguiano / www.montserratanguiano.com