[Muketuri News] Any nou, curs nou

L’11 de setembre, els etíops van celebrar la festa de l’Enkutatash o el que és el mateix, l’entrada a l’any nou etíop. Segons el calendari pel que es regeix Etiòpia, acaba de començar l’any 2012.

Des de Muketuri, ens han fet arribar una imatge d’aquesta celebració en la que el foc és un dels grans protagonistes.

 

Celebració de l’Any Nou etíop

 

I amb l’any nou, s’inicia també un curs nou al centre maternoinfantil de Muketuri amb 345 nens i nenes inscrites. Aquest any, 120 nens i nenes de 4 anys han entrat al centre però se n’han quedat fora 110. El centre acull nens i nenes d’entre 4 i 6 anys que reben educació preescolar i dos àpats diaris, a més d’atenció mèdica.

 

Dia del registre al centre maternoinfantil de Muketuri
Inici de curs al centre maternoinfantil de Muketuri

 

Des del 2011, AFNE col·labora en el manteniment i en desenvolupament del centre i en tots aquests anys s’ha pogut finançar la construcció de pous i horts en 9 poblats, unitats nutricionals en 2 poblats, dues preses de recollida d’aigua de la pluja, una aula d’educació especial per a infants discapacitats i s’ha donat atenció a infants desnodrits, bessons i orfes.