Projectes amb SomHabesha

SomHabesha és un grup format per joves etíops adoptats que té com a finalitat que els nens no s’oblidin de la seva procedència tot i estar en un país que els proporciona millors condicions de vida.
Pretenen seguir creixent com a grup i posar-se en contacte amb altres associacions o grups de adoptats d’altres països per intercanviar cultures i experiències per enriquir-se mútuament.
SomHabesha porta més de 5 anys organitzant activitats de retrobament a Barcelona entre els etíops adoptats que viuen a diferents llocs d’Espanya. Cada any hi participen més joves en aquests trobades on es duen a terme activitats com música, balls, jocs i celebració de festes tradicionals etíops.

Des de fa un temps, col·laboren de forma regular amb AFNE i altres associacions.

Objectius de Somhabesha

  • Ser el punt de trobada dels etíops que vinguin de diferents punts d’Espanya i fora d’ella per tal de crear vincles realitzant diferents activitats culturals i tradicionals com ara jocs, balls, música, i gastronomia.
  • Fomentar els vincles dels joves proporcionant informació, organitzant trobades, xerrades informatives i activitats culturals.
  • Donar suport als nouvinguts a Espanya perquè el canvi no els sigui molt brusc i no tinguin problemes a l’hora d’integrar-se.
  • Compartir les experiències del procés de l’adopció i de la cultura etíop per a aquells que estiguin interessats (programes de TV, estudis i investigacions) per tal de donar a conèixer el món de la adopció i el país d’origen dels adoptats.
  • Ser referents per a les generacions futures i donar suport per aquells que ho necessitin.
  • Difondre informació de l’actualitat d’Etiòpia.
  • Impulsar l’acostament d’Espanya i Etiòpia mitjançant la sensibilització i el foment de les relacions bilaterals i multilaterals a llarg termini.

A l’abril del 2016, SomHabesha, l’Associació de Famílies de Nens i Nenes d’Etiòpia, Fundació IPI-Cooperació i Water is Life vam iniciar un projecte solidari contra la fam que patia una de les regions d’Etiòpia, Gonder. El projecte consistia a construir un pou d’aigua amb un pressupost de 9.000 euros a través de l’ONG A Glimmer of Hope amb l’objectiu de donar accés a aigua potable a 500 persones.

El projecte va ser tot un èxit gràcies a les donacions obtingudes: samarretes, el festival de ball a Gavà, classes de ball etíop, donatius de voluntaris i de la Fundació Nostra Senyora de Brugues i a la participació a diferents esdeveniments com a la festa de la Mercè a Sarrià, Xerrades, etc.

AFNE té molt d’interès a mantenir la bona relació amb els integrants de SomHabesha, que en un futur poden representar el relleu generacional de l’ONG.