[Etiòpia en positiu]: 10 COSES QUE S’HAN DE CONÈIXER ABANS DE VIATJAR A ETIÒPIA (I)

Un viatge a Etiòpia és una experiència única per a molts viatgers. A continuació, trobareu les 10 coses que s’haurien de conèixer abans de viatjar a Etiòpia (primera part) o bé abans d’aterrar a l’aeroport de Bole, principal porta d’entrada al país i hub aeroportuari d’Àfrica.

1- Abissínia era l’antic nom de l’actual Etiòpia. Aquest últim era el terme amb què els grecs antics es referien a Àfrica i va ser adoptat per Etiòpia el 1943. Etiòpia mai ha estat colonitzada i és símbol de la resistència africana al colonialisme. Com a conseqüència nombrosos països africans, així com el moviment Rastafari i la ideologia panafricanista, van adoptar els colors de la bandera etíop (verd, groc i vermell) com a propis. A més, Addis Abeba, la capital d’Etiòpia, va ser escollida seu de la Unió Africana (UA).

2- Etiòpia és una nació de nacions, nacionalitats i pobles. Aquests habiten a diferents regions amb trets identitaris, històrics, culturals, religiosos i lingüístics propis. Precisament, la diversitat nacional unida a la paisatgística és una de les riqueses d’Etiòpia que fa que per al viatger sigui una experiència sorprenent i fascinant.

3- Per entrar a Etiòpia s’exigeix un passaport amb una validesa mínima de 6 mesos. El web oficial de visats és www.evisa.gov.et. Actualment a causa de la COVID-19, els viatgers han de presentar una prova PCR negativa realitzada a les 120 hores anteriors a la seva arribada. D’altra banda, encara que la majoria de turistes visiten el país a través d’agències de viatge, Etiòpia és un país segur per recórrer-lo per compte propi. Això sí, és fonamental comptar amb una bona assegurança que cobreixi qualsevol imprevist.

4- La major part del territori etíop es troba a gran altitud. El pic més alt del país (la muntanya Ras Dashen) arriba als 4.620 m sobre el nivell del mar. Per això, en els primers dies de l’estada alguns viatgers poden presentar dificultat per respirar, marejos o nàusees. Això no obstant, aquests desapareixen gradualment. Curiosament, a Etiòpia també es troba un dels llocs més baixos de la Terra (la depressió del Danakil a -150 m sota el nivell del mar). Aquesta diversitat geogràfica del país provoca una àmplia varietat de climes. A més, és freqüent durant l’època de pluges trobar dies que presentin les 4 estacions de l’any al mateix dia. En aquest sentit, cal portar roba tant per al fred com per a la calor.

5- Qualsevol època de l’any és apropiada per viatjar a Etiòpia. De setembre a maig, època de dies assolellats, i de juny a agost, de pluges. Aquestes solen durar poc, però són fortes, i generalment s’esdevenen en clarejar i al vespre. Per tant, la temporada de pluges no és un inconvenient per als turistes. Anys enrere, les temporades de pluges generaven dificultats en el transport per carreteres, però actualment, amb l’expansió de carreteres asfaltades, la situació ha millorat de manera substancial.

Denberu Mekonnen
Autor de Rumbo a Etiopía
Gerent de Mekonnen & Brook Business Consulting