Espai AFNE-IMA: Món escolar i adopció

El proper DISSABTE 27 de NOVEMBRE, a les 11h, us convidem a un nou Espai AFNE per parlar de la relació entre el món escolar i l’adopció. Sota el títol “Món escolar i adopció: avenços i mancances després de 25 anys d’adopció internacional”, farem una taula rodona en la que hi participaran:

  • Vinyet Mirabent, psicòloga clínica, psicoterapeuta i especialista en adopció del Centre Mèdic Psicològic Fundació Vidal i Barraquer.
  • Lluís Cortés, mestre de primària de l’Institut Escola Eixample i pare per adopció.
  • Alba Balcells, professora de secundària de ‘Escola Pia Balmes i mare adoptiva.
  • Jordi Plana, ex-gerent dels Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona i pare adoptiu.

Després de la gran quantitat d’adopcions, la majoria internacionals, que s’han realitzat al nostre país en els darrers 25 anys, tant des del món escolar com des de les consultes professionals, es va observant que molts infants adoptats tenen dificultats en certs aspectes de l’aprenentatge. Aquestes dificultats generen importants conseqüències que sovint s’expressen en un baix rendiment acadèmic i/o problemes emocionals i conductuals, que s’interrelacionen mútuament i que comprometen el futur del menor.

La taula rodona pretén compartir, debatre i buscar camins per abordar aquestes problemàtiques des de diferents angles, amb la participació de professionals implicats en el món escolar i en la vessant clínica.

L’activitat es farà a la Casa Elizalde de Barcelona (Carrer València, 302) i també es podrà seguir on line. És una activitat gratuïta, que organitzem conjuntament amb l’associació IMA-Amics dels Infants del Marroc, i que es farà en català perquè és una de les activitats subvencionades per l’ICAA (Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció). Cal inscripció prèvia.

INSCRIPCIONS: https://forms.gle/LuZos9dfhynbE5xy6

Us hi esperem!