[Vides de Muketuri] “Les persones que treballem a l’agricultura som igual d’importants que les mestres perquè el projecte funcioni.”

Avui parlem amb… SHITA RETA

La Shita Reta treballa a l’hort del centre maternoinfantil de Muketuri. Té 30 anys i està casada des d’en fa 15. Les seves dues filles són la Buzayew Dibaba, de 8 anys, i la Webalem, que en té 5. La directora del centre, Lourdes Larruy, ha parlat amb ella perquè coneguem una mica les persones que fan possible aquest projecte a Muketuri (Etiòpia).

 

 

D’ON ETS, SHITA?

El meu marit i jo som de Marabite, de la regió Amhara. Ens vam traslladar a Muketuri fa 6 anys perquè allà no teníem feina. Vam deixar casa nostra tancada, allà… Aquí hem de llogar una casa, però tenim feina. A Muketuri m’he sentit ben acceptada, sobretot per la resta de treballadors del projecte.

 

QUINA ÉS LA TEVA FEINA ACTUALMENT?

Treballo a l’hort del centre.

 

T’AGRADA LA TEVA FEINA? PER QUÈ?

M’agrada molt perquè puc alimentar els meus fills. Sense aquesta feina no podríem viure. També m’agrada veure que gràcies al que faig  els nens i les nenes del centre mengen cada dia verdures. M’agrada molt el que les missioneres sempre ens diuen: que les persones que treballem a l’agricultura som igual d’importants que les mestres perquè el projecte funcioni.