[Vídeo] Espai AFNE sobre adopció i orígens amb Xavier García

El dia 13 de març passat, vam  participar en un nou Espai AFNE amb la col·laboració de Xavier García Martínez, Responsable del Servei Terapèutic en l’acollida i l’adopció de l’associació Cel Obert.

Els Espais AFNE són una de les activitats de l’associació que, amb el suport de l’Institut Català d’Acolliment i Adopció, l’ICAA, ofereixen l’oportunitat de participar en xerrades, col·loquis o tertúlies amb especialistes en el món de l’adopció i la postadopció.

La xerrada va ser en línia i va tenir dues parts. En la primera, el professional va fer una breu explicació més teòrica  sobre com treballar l’apropament de la família adoptiva a la família biològica, sobretot pel que respecta a com integrar la mare biològica i també com acompanyar els nostres fills i filles a fer créixer aquest bebè intern que es troba en la seva història de vida. En la segona part, les persones assistents vam poder apropar-nos a aquesta primera mare dels infants i/o adolescents de manera molt vivencial.

 

Xavier García

 

El taller ens va permetre ajudar a integrar la història de la nostra filla o fill, perquè adoptem el menor en la seva integritat, amb la seva història, que no comença quan arriba a casa nostra, sinó molt abans.

Els infants adoptats tenen una mare que els va donar la vida i porten a dins una història que moltes vegades no entenen. Sovint, aleshores, la manera que tenen de cercar respostes és mitjançant conductes que no sempre són adaptatives.

Tot i que aquest taller estava adreçat tant a mares com a pares, el terapeuta considera molt necessari integrar principalment aquesta mare biològica, sentir-la i viure-la, ja que forma part de la nostra vida, i així de ben segur que podrem entendre i reconèixer millor les necessitats dels infants i hi podrem donar resposta.

Va ser una sessió molt interessant i vivencial, emotiva i que van valorar molt positivament tots els assistents.

 

Aquí podeu tornar a veure la xerrada: