[Vídeo] Espai AFNE sobre afrofeminisme amb Abuy Nfubea

El passat 27 de febrer va tenir lloc un Espai AFNE dedicat al paper de les activistes afrodescendents en la lluita feminista, moltes d’elles anònimes i d’altres conegudes a nivell nacional i internacional, amb l’Abuy Nfubea, periodista i analista polític expert en política i pensament afro i panafricanista.

L’Abuy ens va introduir en l’esdevenir de moltes dones que han marcat el moviment feminista. El seu interès i posterior especialització en el tema li ve influenciat pel rol que van jugar les dones de la seva família en l’entorn social i cultural que els va tocar viure, quan Guinea Equatorial era una colònia espanyola.

Petits gestos de dones anònimes han representat un gran impuls a la visibilització i empoderament de les dones afrodescendents. Molts d’aquests fets no s’han donat a conèixer en la història oficial i cal aprofundir-hi més per conèixer a fons la naturalesa de les necessitats i dels reptes als quals s’han enfrontat les dones negres al llarg de la història.

 

L’Abuy Nfubea

 

La trobada va ser altament enriquidora i vam poder conèixer el compromís polític, social i cultural de moltes dones negres en situacions molt diverses i en diferents continents, i la importància dels referents per als joves en l’actualitat.

 

Aquí podeu recuperar la xerrada de l’Abuy Nfubea: