[Muketuri News] Torna la normalitat al centre maternoinfantil de Muketuri

Després d’uns mesos molt complicats per la pandèmia i la situació política a Etiòpia, el centre maternoinfantil ha tornat mica en mica a la normalitat. L’afectació de la Covid-19 al país és relativament baixa, i el dia a dia a Muketuri ja és pràcticament normal. Els nens i nenes han tornat al centre i l’únic canvi destacable és la reducció de la ratio de les aules.

Al centre hi ha 345 nens i nenes (a més de 6 mestres, 4 auxiliars, 4 mestres de l’aula especial i 3 cuineres) que normalment estaven agrupats en classes de 60. Ara, només hi poden haver 30 nens per aula, la meitat del que era habitual, i han organitzat la jornada en 2 torns (de 8h a 12h i de 12.15h a 16h). Els nens i nenes de l’aula d’educació especial, que només son 8, poden seguir fent la jornada sencera, de 8:30 a 15h.

 

Des de Muketuri també ens han fet arribar molt bones notícies respecte a la salut de la Sifan: està molt millor, l’evolució és molt bona i fins i tot ha començat a gatejar. No ha de tornar al metge fins d’aquí 6 mesos. La seva mare està molt contenta i agraïda.

 

 

També han rebut la recaptació de la campanya “Posa una gallina a la seva vida” i estan buscant la millor opció per adquirir les noves gallines. Per la covid, actualment hi ha més controls sanitaris i menys opcions per comprar les gallines.

Aprofitem aquest post per presentar-vos un dels treballadors del centre maternoinfantil, l’Eshetu. Ell és el cuidador de les 12 vaques i l’encarregat de portar la llet a la cuina per als esmorzars dels nens i nenes. Cada dia es consumeixen 70 litres de llet. Ell també és una part fonamental per garantir el bon funcionament del centre.