Gràcies, gràcies… moltíssimes gràcies!

Des d’AFNE us volem agrair de tot cor el vostre inestimable suport a la campanya Posa una gallina a la seva vida!, que vam iniciar al desembre de l’any passat, amb l’objectiu de recaptar diners per comprar 200 gallines i poder així millorar l’alimentació diària dels nens i nenes del centre maternoinfantil de Muketuri.

La campanya ha estat un èxit i, gràcies a la vostra generositat, hem pogut reunir els diners necessaris per a les gallines, que d’aquí a poc arribaran al centre i, a més a més, pagar un tractament mèdic urgent per la Sifen, una nena de Muketuri.

La història de la Sifen

La petita Sifen és una nena que té 7 mesos i que va néixer afectada d’espina bífida i hidrocefàlia. L’Ayinalem, la seva mare, no té recursos econòmics per fer front a les despeses mèdiques derivades de la seva malaltia perquè quan va néixer la Sifen i van veure que tenia aquest problema, el seu marit les va abandonar.

El desembre de l’any passat, la mare va demanar ajuda al centre materninfantil de Muketuri. La situació de la Sifen era molt delicada i a l’hospital públic més proper, el Zewditu Memorial Hospital, no podien donar-li cita per visitar-la fins d’aquí a un any. Així que, veient que la nena empitjorava i que necessitava un tractament urgent, van decidir portar-la a un hospital privat d’Addis Abeba, el Teklehaimanot General Hospital.

 

L’Ayinalem i la Sifen

 

El 17 de gener va ser intervinguda d’urgència per tractar la hidrocefàlia que pateix. L’operació va ser un èxit i, tot i que seguirà patint les greus complicacions derivades de l’espina bífida, no tindrà seqüeles secundàries a la hidrocefàlia. La Sifen va ser donada d’alta de l’hospital però ella i la seva mare segueixen rebent l’ajuda del centre maternoinfantil que els ha ofert la possibilitat d’assistir diàriament al centre per fer-los un bon seguiment. La idea és que la mare de la Sifen pugui estar a la classe amb ella fins que tingui un any i després deixi a la seva filla amb les cuidadores per poder buscar una feina.

Actualment la seva situació econòmica és molt crítica ja que l’Ayinalem s’ha de fer càrrec tota sola de la Sifen i, a més, va perdre la feina per la pandèmia. Durant uns mesos, va sobreviure com va poder venent-se les coses de casa (matalassos, taules, cadires…). Des del centre maternoinfantil li han proposat ajudar-la a pagar el lloguer de casa seva (200 birr/mes, uns 5 euros mensuals) i comprar el que necessitin per viure en condicions fins que la nena tingui un any. Pel que fa a l’alimentació, com que esmorzaran i dinaran al centre, només els caldran diners pels sopar i els àpats del cap de setmana.

Tot i que la campanya ja ha finalitzat us animem a seguir col·laborant amb AFNE perquè com veieu, a Muketuri sempre hi ha qui necessita la nostra ajuda. Podeu fer-vos socis o sòcies o bé fer donatius puntuals per ajudar al manteniment del centre maternoinfantil a través de Bizum amb el codi 01733 o fent una transferència bancària al compte ES29 2100 0826 7102 0055 5738 (Caixabank).

 

Sense vosaltres tot això no seria possible.

 

Moltes gràcies!