[Muketuri News] Muketuri, compàs d’espera

La situació política i el conflicte bèl·lic que està vivint Etiòpia les darreres setmanes han fet que s’hagin hagut d’aturar les classes al centre maternoinfantil de Muketuri. De fet, el curs ja no va començar amb normalitat per les restriccions derivades de la pandèmia però, a hores d’ara, la situació és molt confusa i des de Muketuri no ens poden explicar gaires coses. Es troben en un compàs d’espera, a l’espectativa del que pugui passar a la resta del país.

A la zona, la situació està tranquil·la, el conflicte és al nord del país, a centenars de quilòmetres del centre maternoinfantil. Tot i això, els centres educatius no han pogut reprendre les classes i a Muketuri tan sols poden acollir als nens amb necessitats especials.

 

 

Durant el temps que el centre hagi de seguir tancat, les mestres prepararan material educatiu per als nens i nenes dels menjadors que tenen fora de Muketuri. D’aquesta manera, podran conèixer de primera mà la situació dels poblats del voltant, on els nens i nenes viuen en una situació de precarietat més gran que a Muketuri.