[Muketuri News] Etiòpia pren mesures per frenar el coronavirus

El Covid19 és una pandemia d’escala mundial i Etiòpia i la resta dels països africans no se n’han quedat al marge. A dia d’avui, oficialment, hi ha una trentena de casos positius a Etiòpia i el primer ministre Abiy Ahmed ja ha pres una sèrie de mesures, algunes molt dràstiques, per frenar-ne l’expansió: escoles tancades, suspensió d’actes públics i multitudinaris, reducció del transport públic, tancament de fronteres i cancel·lació de vols amb sortida o arribada al país…

El centre maternoinfantil de Muketuri està tancat des del passat 23 de març i, en principi, durant els propers 30 dies. Les educadores, treballadores i treballadors del centre estan aprofitant aquests dies per fer tasques de neteja i ordenació. També mantenen contacte directe amb les famílies per garantir l’alimentació dels nens i nenes i proveir-los d’aliments bàsics com la llet i les verdures.

 

Abans de que el coronovirus aturés l’activitat al centre maternoinfantil, els darrers mesos havien estat molt intensos. Amb un grup de 9 voluntaries vingudes de Xile han fet moltes activitats i tallers, ja sigui amb els nens i nenes, amb les educadores o els treballadors.