[FOTOS] Espai AFNE – La família biològica i l’adoptiva

Dissabte 7 de març va tenir lloc una nova edició de l’Espai AFNE. Aquesta vegada Javier García Martínez, psicòleg, educador social i mediador familiar, ens va parlar sobre “Com integrar la família biològica amb l’adoptiva”.

L’objectiu de la xerrada era facilitar eines per afrontar les dificultats que molts menors adoptats o en acollida presenten en el dia a dia i que tenen el seu origen en els traumes patits en la primera etapa del seu desenvolupament.

Les famílies adoptives o acollidores hem d’entendre que darrera d’algunes situacions (conductes regressives, com les becaines en una edat que “no toca”, per exemple) hi ha una ferida interna causada per situacions viscudes en els primers anys de vida. Les famílies hem de comprendre la situació per poder trobar la resposta més adequada possible, de manera que acompanyem el menor en el procés d’integració de la seva identitat.

 

Va ser una trobada molt dinàmica i participativa perquè les famílies vam poder compartir experiències personals i trobar eines per gestionar millor la integració de la família biològica i l’adoptiva.

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra assistència i participació!