[FOTOS] Espai AFNE – La importància dels referents afrodescendents

El passat 8 de febrer, dintre dels Espais AFNE que organitza l’associació, Montserrat Anguiano, artista afrocatalana i filla adoptiva, va fer una xerrada sobre la importància de les figures referents en les/els menors adoptats. Va fer un recorregut per la història i els referents afrodescendents més importants, des d’Àfrica fins als Estats Units, compartint dades de la seva història de vida i fent menció especial a les dones negres que han deixat una empremta en la història i cap de les quals ha estat reconeguda per la civilització occidental.

Per la Montserrat, és necessari que les/els nenes i nens negres adoptats puguin créixer amb referents afros, ja que si no, el que fan és voler “blanquejar-se” i això pot repercutir en l’autoestima i en l’acceptació de la seva imatge. També va parlar de la importància de poder-se reconciliar amb la cultura d’origen i de compartir espais on puguin establir relació amb els seus semblants.

 

Al llarg de la seva xerrada, ens va mostrar la necessitat de reconèixer i donar visibilitat als referents negres i especialment a les dones, a fi de poder empoderar els nostres fills i filles perquè estiguin orgullosos/es de ser com són.

 

Rosa Nolla