Iniciem els tallers amb la Nerea Larumbe

El passat cap de setmana vàrem poder iniciar la IV edició dels Tallers de formació i acompanyament en la postadopció i l’acolliment familiar. Cada cop som més, i cada cop aprenem més plegats. Un any més, em sento agraïda i feliç de veure la valentia, la coherència i la congruència d’un grup de pares i mares que van poder compartir i exposar els seus neguits i preocupacions, però també els seus recursos, uns recursos que han estat clau per arribar fins on estan ara.

Ho fem el millor que podem, ens equivoquem i seguim aprenent per fer-ho millor, però el més important és que en tot moment hi som i seguim endavant!

En moltes ocasions, les famílies poden sentir-se soles o aïllades en la postadopció o postacolliment. D’un dia per l’altre passen a ser un més, o a vegades fins i tot més d’un. Això també passa en qualsevol naixement, però la gran diferència rau en el fet que la persona que arriba també ha tingut la seva pròpia història paral·lela. Una història que no coneixem i que ha fet que es desenvolupi d’una manera concreta que tampoc coneixem.

El procés d’adaptació és necessari, però conèixer una persona no és pas una cosa fàcil, i menys quan parlem d’un nen o una nena que no tenen les habilitats per posar paraules a la seva pròpia història i explicar-nos per què fa el que fa.

L’energia, la il·lusió i les ganes fan que tot avanci, però no és un camí fàcil. És un camí ple de reptes que fan que pares i mares espremin de tots els recursos que tenen, i n’inventin de nous que no eren ni conscients que podrien fer servir, per tal d’aconseguir la connexió, la sintonització i conèixer als seus fills i filles. De vegades, aturar-se, reflexionar, aprendre nous recursos i mirades, compartir experiències i trobar un espai on sentir-se entès i recolzat, ajuda a seguir més empoderat en aquest meravellós però difícil repte de la maternitat i la paternitat en l’adopció i l’acolliment.

 

Seguim aprofundint en eines de regulació emocional, i després ens queden els tallers específics per tractar aspectes importants com l’escola i l’adolescència. En el Taller d’escola reflexionarem i compartirem eines i recursos per als processos d’aprenentatge i el món escolar. I finalment, en el Taller d’adolescència entrarem a tractar els punts més rellevants que s’esdevenen en aquesta etapa per tal d’aprendre a acompanyar-los sense desconnectar-nos.

Us hi esperem!

 

Nerea Larumbe 
www.nlpsicologia.com