Comença el cicle d’activitats sobre orígens i identitat

Aquesta setmana iniciem els grups terapèutics d’aprofundiment, tant per a mares i pares adoptius (inici divendres 24 de gener) com per a adoptats/des de més de 17 anys (inici dijous 30 de gener).

Els GRUPS TERAPÈUTICS D’APROFUNDIMENT estan pensats per treballar i desenvolupar en profunditat tots els dubtes, preguntes i sentiments que provoquen les situacions comentades i que sorgeixen de la xerrada/tertúlia introductòria.

 

 

 • Data, hora i lloc:
  PARES I MARES ADOPTIUS: 24 de gener, 21 de febrer i 20 de març, de 18 a 20h, a Utopicus (Ronda Sant Pere, 16. Barcelona)
  ADOPTATS/DES: 30 de gener, 13 de febrer, 12 de març, de 19 a 21 h, a Gestual (Londres, 54, Entresol 1a. Barcelona)
 • Facilitadores:
  Vinyet Mirabent
  , directora del centre mèdic psicològic de la Fundació Vidal i Barraquer
  Jesús Esteban Barea, psicoterapeuta i professor de secundària
  Eva M. Gispert, directora i cofundadora de l’Institut Família i Adopció

 

 

 

INSCRIPCIONShttp://bit.ly/IdentitatOrigens

Les diferents sessions i tallers que es duran a terme entorn a la identitat i als orígens pretenen oferir uns espais de creixement personal, tant a les famílies com als propis joves adoptats/des, ja que la identitat es va construint i transformant constantment en cada persona essent un continu procés d’adaptació al medi i a la cultura que els/les rodeja. La identitat es troba vinculada als processos cognitius, a la memòria sensorial, a la racional, al context cultural en què viuen i a les relacions personals que van teixint amb la família, escola, amistats.

Les activitats del cicle es divideixen en els grups terapèutics d’aprofundiment sobre la recerca d’origens i la identitat i els tallers vivencials per acabar d’integrar i viure/sentir el que es treballarà verbalment en el grup terapèutic. Aquestes activitats es faran en dos grups diferents: un de pares i mares adoptius amb fills de qualsevol edat i/o persones que estiguin pensant en adoptar i un altre grup d’adoptats/des de més de 17 anys.

En els TALLERS VIVENCIALS es treballarà amb tècniques per créixer i auto-conèixer-se, vivint les emocions, on l’aprenentatge no és només cognitiu, sinó que passa per viure l’emoció que poden tenir els/les adoptats/des i les famílies per entendre millor aquests sentiments, poder ajudar-los i reparar i reparentelitzar. Properament us informarem de les dates en les que es faran.

 

 

XERRADA INTRODUCTÒRIA (16/01/2020 – CASA ELIZALDE)

El passat 16 de gener vam iniciar la primera sessió d’un seguit d’activitats que es troben emmarcades en el cicle d’activitats dedicat als orígens i la identitat. Va ser una xerrada introductòria conduïda per Eva Gispert, directora i cofundadora de l’Institut Família i Adopció.


Escolteu aquí tota la xerrada

 

De què parlem quan ens referim a la recerca de la pròpia identitat?

Si revisem què és la Identitat, aquesta és definida per un conjunt de pensaments, valors, records i elements contextuals que constitueixen la personalitat, el caràcter, la manera de viure i la forma d’actuar de la persona. En les persones adoptades aquesta construcció de la identitat resulta ser un procés encara més complex del que ja és habitual, ja que hi ha un buit en el passat, hi ha una línia discontínua que en un moment determinat s’ha trencat i s’ha de tornar a reconstruir.

Els/les joves adoptades és important que entenguin que encara que sigui de manera racional, porten incorporat un sentiment d’abandó que els genera ràbia, patiment, dolor, incomprensió. El sentiment d’abandó es troba plenament vinculat a l’autoestima, i aquest és clau en la construcció d’una identitat sana.

Les famílies adoptives també han d’entendre que són part activa en la construcció de la identitat dels seus fills/es. Han de poder comprendre’ls i acompanyar-los en el dolor per haver sigut abandonats/es i ajudar a poder anar donant resposta a tots els interrogants que van apareixent en el procés de creixement.

Aquestes sessions i taller vivencials de ben segur que ens ajudaran tant als pares i les mares com als fills i filles a entendre millor el que ens passa i a adquirir més estratègies per fer-hi front.