Col·laboració amb l’escola Antoni Brusi

Amb el suport d’AFNE, els nens i les nenes del cicle inicial de l’escola Antoni Brusi de Barcelona han treballat per projectes el coneixement d’Etiòpia: la llengua, la cultura, la gastronomia, la geografia, la història… i han volgut explicar als nens i nenes d’Etiòpia com era la seva vida aquí.

 

 

Aprofitant que la directora del centre maternoinfantil de Muketuri, la Lourdes Larruy i la col·laboradora Luz Maria van fer una breu estada a Barcelona, vam concertar una xerrada a l’escola per explicar-los com és el dia a dia i la vida dels nens i nenes de Muketuri. Va ser una bona manera d’engegar el projecte. Els va interessar molt: què feien a l’escola, què menjaven, com eren els infants del centre… Per això, hi han estat en contacte durant el curs i han intercanviat cartes i dibuixos.

Per tancar el projecte en el qual han treballat, l’escola va organitzar una cursa el mes de juny, abans d’acabar el curs. Els més grans van ser el servei d’ordre i van ajudar a marcar el recorregut circular dins l’escola i a comptar el nombre de voltes que feien els corredors. Cada volta era de 250 metres. Després, entre tots van sumar el nombre de voltes total, i ho van passar a quilòmetres per saber si haurien arribat a Etiòpia. Van fer 136 km! Es van quedar una mica lluny, però s’hi van acostar i la cara de satisfacció dels corredors i corredores va ser el millor de tot.

 

 

Al final, gorres d’AFNE per a tots els participants i llibres per a la biblioteca.

 

 

L’activitat ha estat una experiència molt positiva tant per als nens i nenes de Barcelona com per als de Muketuri. Ben segur que els lligams que han establert creixeran en futurs projectes.

 

 

Gràcies per participar-hi i compartir-ho amb nosaltres!